Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Analýza Gartner: Windows se pomalu hroutí od Lael Ophir - V podstatě jde o podobný problém, jako kdyby...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 4. 2008 23:48

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    V podstatě jde o podobný problém, jako kdyby naše civilizace ve 14. století (v případě arabského světa) nebo 9 století (s případě řady částí Afriky) narazila na rozvinutější civilizaci. Ti rozvinutější by se pozastavovali nad pálením čarodějnic, náboženskými dogmaty, narážením na kůly, příšernou neefektivitou výroby, děsivou úrovní zdravotnictví atd. No a kdyby se nám tehdy dostaly do rukou střelné zbraně typu AK47, husitské války v 15. století by vypadaly podobně, jako konflikty v Africe.

    Otázkou je, co s tím. Já bych osobně doporučil minimálně pár desítek let britské koloniální správy. Ve zemí bristkého impéria bylo zvykem zavádět civilizaci, angažovat místní do koloniální správy, a postupem času jim předat některé pravomoce. A bývalé kolonie dodnes z koloniální historie těží. Problém je, že okupovat cizí země je dnes politicky nekorektní. Možná kdyby Britové nabídli africkým zemím v referendu, že se oni, a hlavně jejich děti budou mít lépe, když svou zemi Britům svěří na 50-100 let ke správě, bylo by to řešením.