Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Android 7 Nougat se konečně přehoupl přes 10 % od Adam Kalisz - Tak to řešení co si myslí Google, že...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 7. 2017 10:10

    Adam Kalisz

    Tak to řešení co si myslí Google, že bude řešením, z mého pohledu řešení je tak napůl. V podstatě Google otvírá svůj malý rybníček a střílí se dlouhodobě do nohy. Jediné skutečně správné řešení je začlenit ovladače do Linux kernelu. Zvládá to kde kdo a srovnat se s 63 či 70 dením cyklem není takový problém. Nové čipy se přece nevyvinou za 3 měsíce... různé přípravné práce se dají dělat roky dopředu. Navíc nejsem potom vázaný jen na Android.
    Druhá možnost je podobně jako nVidia udržovat proprietární ovladač. Komplexitou je to rozhodně podobné, jako moderní SoC.

    To, že výrobci udržují v podstatě totálně přepsaný kernel se speciálním schedulerem atd. atd. za to si můžou sami. Místo aby pracovali s komunitou a těžili z jejich práce, tak radši udržují jakýsi roky starý kernel, který už se po jejich změnách už Linuxu podobá jen tak z půlky. Další věc je, že kvalita toho kódu podle všeho není valná. Chápu, že je možné, že by jim v Linuxu některé prasárny neprošly tak lehce. Co si ale budeme povídat, Linux na více místech není žádný skvost, ale zásadní věci už několik let jsou více než solidní a rozhodně lépe podpororvané, než bastl nějakého výrobce z asie.