Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Android 7 Nougat se konečně přehoupl přes 10 % od BlackRider - "Věřte mi, že lidé jako Dave Cutler, Rich...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 7. 2017 9:56

    BlackRider

    "Věřte mi, že lidé jako Dave Cutler, Rich Page nebo Avie Tevanian dobře vědí co je mikrokernel, a dobře vědí, proč se rozhodli pro jiný design."

    Ani jedno z tech jmen sem nikdy neslysel, takze jejich nazor me tak nak vubec nezajma. Kazdopadne je videt ze ty vubec netusis co je mikrokernel, a proc je QNX uz 35 let leader v mission critical aplikacich.

    Uz sem se te jednou ptal co je podle tebe mainstream OS. Pokud jen Windows a Android, tak ten vzorek je tak statisticky malej, ze s toho fakt nejde delat zavery. Pokud bys chtel jen trochu rozsirit zaber, tak rychle narazis na QNX, ktery krome ruznych mision critical aplikaci bezi treba na telefonech Blackberry, kteri si majitele velmi chvalej a kterej ovsem umre stejne jako Windows Mobile na nedostatek aplikaci.

    Ten stackfs je vicemene emulator FUSE filesystemu s tim, ze vola kernelovej fs. Vazne nevidis ten overhead, kterej vznika prekladem FUSE funkci na kernelovy funkce a prekladem kernelovych vystupu na FUSE vystupy? Zvlast kdyz tam z nakych duvodu maj jeste plno timeru, ktery to dal zbytecne zpomalujou?