Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Android a iOS stále rostou, ostatní se propadají od Lael Ophir - To je pěkný hypotetický scénář. Aplikace systém obyčejně...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 8. 2014 4:07

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    To je pěkný hypotetický scénář. Aplikace systém obyčejně neshazují. Navíc máte k dispozici memory dump a debugger pro jeho analýzu (na to vám stačí symboly, které jsou ke stažení z webu MS), plus zakoupený support.

    BTW když vám někde padne server na kernel panic, tak stahujete zdrojáky kernelu a začínáte louskat těch cca 16M řádků kódu? Zní to jako super strategie. Za rok nebo dva možná problém najdete, opravíte, otestujete opravu a vyrobíte její dokumentaci :). A když spadne Oracle DB, tak děláte co? Sedíte v rohu a nadáváte že nemáte zdroják?

    Ono to ve skutečnosti funguje trochu jinak. Windows jsou velmi stabilní OS, a naprostá většina případů technické podpory (u jakéhokoliv produktu) nevede ke koukání do zdrojáku, natož k jeho opravám. A když už je oprava zdrojáku potřeba, musí ji dělat člověk se znalostí kódu (což administrátor rozhodně není), pak je třeba opravu důkladně otestovat, zdokumentovat, a teprve poté nasadit.