Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Android ovládá 84 % trhu s mobily, Microsoft z něj mizí od Lael Ophir - A co by to podle vás mělo dělat...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 5. 2016 19:36

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    A co by to podle vás mělo dělat na desktopu, když ne zvětšit view, přesunout a případně přidat a předělat ovládací prvky? Zazpívat Happy Birthday? :D

    Jak jsem psal, síla je v tom že můžete mít jednu aplikaci pro desktop, tablet i telefon, a UI se přizpůsobí danému zařízení. To platí když tutéž aplikaci pustíte na desktopu a telefonu, i když ji pustíte na telefonu na velkou obrazovku. Chápu že tohle na Linuxu nemáte a dlouho mít nebudete.

    Ad to NEJSOU odlisne interface - tady se koukněte, jak to vypadá, když to není odlišný interface. Na prvním linku vidíte jak se UI nemění, takže na telefonu máte "nesmírně praktický" interface s menu, které můžete ovládat tak leda párátkem (na kapacitním displayi ani to ne). Na druhém linku vidíte podobnou katastrofu. Přičemž podotýkám že tohle je Ubuntu Phone, na kterém alespoň spustíte ty samé aplikace jako na desktopu, i když je to naprosto nepoužitelné. Google má pro telefony a tablety jedno API (přičemž aplikace často nejdou na obou typech zařízení), pro "desktopový" ChromeOS druhé a úplně jiné API, a pro opravdový desktop píše v tom v čem píšou lidé, které včera koupil s jejich firmou. Pokud chcete napsat aplikaci pro Android, ChromeOS a desktop, která by měla jednu položku ve Store, a měnila interface podle zařízení na kterém běží nebo na kterém se zobrazuje, tak na to rovnou zapomeňte.
    https://www.youtube.com/watch?v=u6s6kVBIe3w3#t=01m17s
    https://www.youtube.com/watch?v=c3PUYoa1c9M#t=02m47s

    Ad Windows, to je take vecna beta, UWP zrovna tak, teprve ted se resi ze UWP a fullscreen 3d hry bylo nedomyslene a problematicke - tak zrovna Project Centennial (Win32 aplikace ve Store) je ve fázi preview. Fullscreen 3D hry fungují, podobně jako na konzolích, ale nefungují některé věci na které jsou hráči zvyklí (zpravidla z bezpečnostních důvodů). RemixOS pokud vím není oficiálně beta, ale například změnit velikost okna aplikace je často neřešitelný problém. Nehledě na to že ty aplikace nejsou psané pro desktop a nijak se mu nepřizpůsobí, UI je prostě natvrdo telefonní nebo tabletové.