Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Anglie zavede "elektrické silnice" pro dobíjení elektromobilů za jízdy od Heron - "Nesmíte to posuzovat jen podle ČR, která k...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 8. 2015 9:20

    Heron

    "Nesmíte to posuzovat jen podle ČR, která k tomu přistupuje přesně tím způsobem, který
    je vidět tady v diskusi – „vždycky se to dělalo takhle, tak se to tak musí dělat i dál a žádné jiné varianty neexistují“. "

    Nebýt české distribuční soustavy, tak se můžou jít Němci klouzat. Nebýt českých jaderek, tak se můžou jít klouzat rakušáci. Nebýt francie a svýcarska, tak jsou v prdeli v Itálii.

    Bohužel, čím dál víc lidí myslí přesně tím novým cool způsobem, všude všechno bude smart (TM) (R) (C), soustavu nepotřebujeme (toto cizí uvažování se dostalo už i do ČR, takže soustava zastarává a rekonstrukce je v nedohlednu) a tyto problémy za chvíli postihnou i nás.

    "No jo, ale když se jaderné elektrárny nevyplatí, tak asi nemá smysl stavět je jenom proto, že to umíme."

    Řeč byla o reaktorech na MOX, rychlé množivé, s nevodním chlazením. Ale proč byste si to nevytrhl z kontextu, že.

    "Ty lány řepky a solárních panelů nejsou důkazem toho, že by Češi byli nějací vizionáři, právě naopak, dělají to až když jim ujíždí vlak a ještě blbě."

    To taky nebyl příklad vyzionářství. Důraz na obnovitelné zdroje navíc vůbec nepřišel z Česka, to jsme dostali (+-) nařízeno. A ano, jako všechno nařízené za posledních 150 let si to česi udělali po svém.