Hlavní navigace

Názor ke zprávičce AOL má problémy: propouští 20 % zaměstnanců od LO - To by chtělo znát něco historie Mozilly. Splečnosti...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 10. 2007 20:58

    LO (neregistrovaný)
    To by chtělo znát něco historie Mozilly. Splečnosti AOL v roce 1998 koupila Netscape Communications za USD 4.2mld a založila Mozilla Organization. Celá léta také kompletně financovala vývoj Mozilly (zaměstnanci byli placení AOL). V roce 2003 společnost AOL stáhla společnost Microsoft o USD 750M. Téměř okamžitě poté ukončila vývoj Mozilly, odstranila z baráku logo Netscape, a založila Mozilla Foundation, které dala do vínku HW a USD 2M. Jinými slovy: z Netscape jsme vyždímali, co to šlo, a teď ho zahodíme.

    Dnes vývoj platí Google, který platí Mozilla Foundation a později Mozilla Corporation za to, že Google je default vyhledávač a default page, i za kliknutí za reklamu z FireFoxu.

    Rád bych se zeptal, kde je ten zisk v miliardách USD, který by AOL vrátil náklady. Zřejmě to byla od začátku spekulace na vysoké odškodnění od MS za zneužití monopolu, která nevyšla. Společnost AOL na celé věci prodělala kalhoty.

    Váš FireFox zaplatili akcionáři AOL, a dali za to několik miliard USD. Což je ovšem pro úspěšný open source typické (OpenOffice zase komplet zaplatil Sun).