Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Aplikace eRouška končí od nil nil - @L. První problém je, že původní data o smrtnosti...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2021 0:45

    nil nil (neregistrovaný)

    @L.

    První problém je, že původní data o smrtnosti a smrtnosti skupin jsou kontaminované takovými těmi "umřel s covidem při dopravní nehodě". K určité korekci došlo, ale narativ jede dál.
    Druhým problémem pak je, že se stále neuvádějí věkové skupiny a komorbidity, takže to pak vypadá trošku jinak. Ale narativ pořád jede. Jenom si vzpomeňte jak to trvalo aby se zjistilo, že se to týká hlavně starších a obézních lidí ... to to trvalo, a to jsou ještě čísla zkažená tím, že když se covid dostal do domova důchodců, např. New York, Skotsko několik případů, tak najednou měli v prvním případě + několik tisíc ...
    | Fun Fact: V Chicagu zemřelo ve 2020 víc dětí na násilí se zbraní než na covid.
    | Přesto prezident USA přepsal doporučení FDA a schválil očkování dětí (motivy?)

    No a třetí problém pak je, že jako zdravý muž středního věku nemůžete objektivně posoudit, jestli se vám vyplatí riskovat vakcínu, nebo covid. Že u vakcín riziko je prostě fakt, konsensus už je jenom přetavené rozhodnutí. Nevím jak ostatní, já nezpochybňuji že vakcína jako hodně funguje, ale jak už vidíme z různých zemí, jako Izrael, taky to má své ...

    neočkovaní jinak zdraví padesátníci plní teď JIPky jako voda nově napouštěnou přehradu

    To není tak úplně pravda. Počet je 40:60% [zdroj: běžná česká média]; více pro neočkované, ale opět, neznáme okolnosti a počty jsou statisticky velmi nízké, naštěstí. Ale z celkových počtů ano, potvrzuje se účinnost vakcín - ovšem otázka není jestli nějak fungují, ale jaká jsou rizika vs. benefity.

    Víte, tady je nějaký narativ, že máme jako nějakou super vakcínu a spousta lidí je prostě hloupá. No možná část je, ale skutečnost je taková, že je tu netestovaná nová vakcína vzniklá při závodu o prachy a šance pro zdravé mladé/mladší lidi jsou velmi vysoké, zatímco rizika neznámé.

    Až vláda udělá vakcinaci povinnou, klidně půjdu na druhé kolo ....

    3. 11. 2021, 00:47 editováno autorem komentáře