Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Aplikace eRouška končí od Filip Jirsák - Článek je zamčený. Ne, článek je odemčený. Není náhodně vybraný...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2021 12:26

    Filip Jirsák

    Článek je zamčený.
    Ne, článek je odemčený.

    Není náhodně vybraný člověk, ale prof. RNDr. Jaroslav Turánek, CSc., DSc., býv. člen akademie věd, vedoucí odd. vývoje vakcí, pořadatel mez. vakcinologikých konferencí a spoluautor několik patentů v oblasti vakcinace. Většího odborníka na vakcíny budete velmi obtížně v ČR hledat ...
    Tedy je to jeden vámi náhodně vybraný člověk. Proč jste vybral zrovna jeho a ne třeba Soňu Pekovou?

    To samé říká více lidí
    A neříká jiných víc lidí něco jiného? Říká.

    Takový způsob shození nanenjvýše odborného názoru je celkem laciný, to se na mě nezlobte
    Já neshazuju odborný názor. Shazuju to, že vy jste si bůhví proč vybral tento jeden názor a ignorujete jiné nanejvýš odborné názory.

    Ne, nevysvětloval jste nic a vypadlo vám z toho slovíčko podmínečně schválená
    Vysvětlil jsem to. Že vy to nechápete je váš problém. „Podmínečně“ mi nevypadlo, v USA je COmirnaty plně schválená.

    A nikdo to neřeší, že je schválené teprve pár let. - což covid vakcíny ani nejsou. Jsou podmínečně schválené a ani ne rok.
    Zkuste uvažovat se mnou. Dejme tomu, že existuje nějaký významný negativní vedlejší účinek, který se projeví třeba u každého tisícího uživatele třeba po pěti letech od podání léku. Je rozdíl, jestli si ten lék vezmete rok po schválení nebo půl roku před definitivním schválením? Rozdíl v tom není skoro žádný, že. A víte, proč se to nikdy nestalo, že by se po pěti nebo deseti letech používání schválené vakcíny zjistilo, že má vážné vedlejší účinky? Protože se tyhle věci testují dávno před tím, než jde konkrétní vakcína do klinického testování na lidech. To je ten výzkum, který se u mRNA vakcín dělá už od devadesátých let, první člověk dostal mRNA dávku v roce 2001.

    Vakcíny jsou podmínečně schválené (to slovíčko vám vypadlo)
    Nevypadlo.

    nejsou pod. schválené ani rok, takže srovnávat je s běžnými líčivy je z cesty
    Není. Testování bezpečnosti těch vakcín proběhlo úplně stejně, jako u jakýchkoli jiných vakcín. Ta poslední fáze testování, která chyběla (znovu opakuji chyběla v minulém čase, v USA už je vakcína plně schválená), zjišťuje účinnost vakcíny.

    Dlouhodobé vedlejší účinky vakcín se nikdy netestují před uvedením na trh, tedy před finálním schválením. Kdyby to tak bylo, musely by se ty vakcíny testovat desítky let. Jenže už předchozí fáze testování zajišťují, že vakcína nebude mít vážné vedlejší účinky, ani dlouhodobé. A tímhle testováním ty vakcíny prošly úplně stejně, jako kterékoli jiné.

    jste to vy, kdo poslouchá jakýsi konsensus, já se rozhoduji sám, což je to co vám vlastně vadí.
    JO, a na základě čeho se rozhodujete? Vy máte odborné znalosti v oblasti imunologie, abyste to dokázal sám posoudit?

    Ale je jasné, že každý kdo s vámi nesouhlasí neví co je konsensus
    Omyl. Spousta lidí, kteří se mnou nesouhlasí, ví, co je to konsensus. Už zase se vymlouváte, že chybu, kterou jste udělal, určitě vytýkám každému. Ne, vytýkám ji jenom těm, kteří ji udělali.