Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Aplikace eRouška končí od Filip Jirsák - Poleno [pod redakčním dohledem]: Proč pořád žvaníte o...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 11. 2021 18:16

    Filip Jirsák

    Poleno [pod redakčním dohledem]: Proč pořád žvaníte o něčem, o čem si nedokážete zjistit ani základní informace?

    EMA uvádí asi 5000 úmrtí v souvislosti s vakcinací, majorita je Pfizer.
    5000 úmrtí, nebo 5000 hlášených podezření na úmrtí? Nijak neprověřených – prostě jen někdo nahlásil, že by to mohlo souviset.

    takže, pokud takto na velmi rychlo počítám správně, 1:49 000 je kompletně přijatelné, schválené, Stejná kvalita jak uvádí EMA, SUKL i Filip Jirsák.
    Proč jste si pořád nepřečetl příbalový leták k libovolnému léku? Bral jste někdy Paralen? Pravděpodobnost 1:10 000 – otok obličeje nebo krku, závažná alergická reakce způsobující dechové potíže nebo závrať, která může vést až k šokovému stavu. Dále poruchy krvetvorby, zúžení průdušek (dušnost). Neznámá četnost: poškození funkce jater, které může vést k akutnímu jaternímu selhání.

    Pak nevidím důvod, proč by Astra nemohla mít úmrtnost 1:1000 nebo 1:10000 a byla stažena ...
    Pokud vím, nebyla stažena, ale přestala se v EU používat v okamžiku, kdy bylo k dispozici dostatek jiných vakcín. Protože jsou lepší. Když máte na výběr mezi lepší a teoreticky horší vakcínou, logicky si vyberete tu lepší.

    No a proč by Astra nemohla mít úmrtnost 1:1000, jak jste napsal? Protože by to byl obrovský průšvih, kterého by byly ještě teď plné noviny. Vy jste si to prostě kompletně vymyslel, a vzhledem k tomu, že vůbec neznáte a nechcete znát fakta, jste se trefil o mnoho řádů vedle.

    EMA po důkladném hodnocení: Očkování vakcínou od společnosti AstraZeneca může pokračovat
    „přibližně 20 milionů lidí v EU/EHP dostalo k 16. březnu 2021 tuto vakcínu a EMA zaznamenala pouze 7 případů tvorby krevních sraženin ve více krevních cévách […] a 18 případů CVST. Příčinná souvislost s vakcínou není stále prokázána, nicméně ji ani nelze zcela vyloučit.“ Příčinná souvislost s vakcínou není prokázána, je to 25 případů z 20 milionů lidí, takže 1:1 000 000, a nejde o úmrtí, ale o tvorbu sraženin. Devět hlášených případů mělo za následek úmrtí, ale nepodařilo se zjistit, zda to souvisí s vakcínou. Vy nejste vedle o parník, ale o planetu.