Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Apple má patent na odemknutí mobilu přetažením od PF - Nechci se samozřejmě hádat a pravděpodobně víš o...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 10. 2011 21:48

    PF (neregistrovaný)

    Nechci se samozřejmě hádat a pravděpodobně víš o čem mluvíš ale Wikipedia pod heslem "prior art" jasně říká, že:
    Prior art ... in most systems of patent law,[2] constitutes all information that has been made available to the public in any form before a given date that might be relevant to a patent's claims of originality. If an invention has been described in prior art, a patent on that invention is not valid."
    Což mi přijde relevantní... Taky, pokud si vzpomínám na všechna ta korporátní školení, zveřejnění myšlenky před jejím patentování obvykle vede k velkým problémům.
    Epizodu s Edisonem si vysvětliji pomocí toho, co se píše dále v článku na wikipedii - pokud jsi něco vymyslel, ale neuvedl ve všeobecnou známost (tj. někomu neukázal), tak tím nemůžeš argumentovat při patentovém řízení... Ale detaily opravdu neznám a možná se celkově pletu.
    Navíc jsem si teď ještě jednou a pořádně přečetl formulaci ve znění patentu o tom, jak je to odemykání definováno a vlastně ani nemusí být nic nakresleno na displeji, jak jsem se původně domníval. Tudíž je to de-facto to samé, co je vidět na videu...