Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Apple odmítá oslabit šifrování v iOS od Lael Ophir - Nevím jestli by z toho upravený OS vycucli....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 2. 2016 2:51

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Nevím jestli by z toho upravený OS vycucli. Technicky se tomu dá celkem snadno zabránit, například kontrolou nějakého klíče zařízení. Binárky které Apple pro tento účel vytvoří není možné upravovat, protože by neseděl digitální podpis.

    Ad nechť si soudruzi z FBI, NSA a spol. najmou a zaplatí odborníky, kteří jim požadovanou úpravu provedou - to by byl ten menší problém. Ten větší spočívá v tom, že binárky musejí být podepsané Applem.

    Ohledně názorů prezidentských kandidátů máte na mysli třeba tohle?
    https://www.youtube.com/watch?v=Kpj3pp10wD8

    Osobně to hodnotím jako příšernost. Ale je to pořád jen kandidát. Svět pozoruje českého prezidenta (nikoliv kandidáta) s podobnými pocity. V předvolební kampani například vtipkoval o znásilňování, po volbách se ožral na ruské ambasádě tak že skoro nebyl schopný ani stát, totéž zopakoval ještě mnohokrát (například ve scéně "popelníček" v budově ČT), jeho tým je plný exotů (například Vratislav "BezPrověrky" Mynář a Martin "Lukoil" Nejedlý), rozdává státní vyznamenání estébákům, na státní svátek si pořádá "mávátkový průvod" pro zvané příznivce a extremisty (mimo jiné tam měl proruskou polovojenskou milici), a doslova si notuje na jednom pódiu s těmi kdo by náboženské menšiny věšeli a mleli do masokostní moučky. Tyhle výjevy si s Trumpem nezadají. Rozdíl je v tom že Češi si takového prezidenta opravdu zvolili, a naštěstí i v tom že kladeč věnců v bezvýznamné postkomunistické zemičce má dost omezené možnosti jak světu škodit.