Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Apple představil až 10jádrová SoC M1 Pro a M1 Max od Uncaught ReferenceError: - mhi: ano, problém s čipy je zástupný, nedaří...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 10. 2021 13:23

    Uncaught ReferenceError:

    mhi: ano, problém s čipy je zástupný, nedaří se mít na jednom místě všechny součástky, osadit je a poslat k nám. PR to zkracuje, že "je problém s čipy", prakticky je rozbitý subdodavatelský řetězec a jedno letadlo s nákladem není řešení.

    V ČR se minimum těch elektronický částí kompletuje, chodí to už z východu hotové v hromadě a to zajišťují subdodavatelé, do Škodovky se to veze jen složit jako lego. Vím právě o několika subdodavatelích, kteří řeší přepravu hotových výrobků, nemohu ale mluvit konkrétně, pro škodu auto pracuji.

    Moderní škodovky jsou sbírka elektroniky, těch různých SoC, MCU tam je několik desítek, nemluvě o kabeláži, senzorech a dalších serepetičkách.

    U elektronických součástek hodně záleží v jaké formě to dostaneš (sypané, na kotoučích, v paletkách atd.), mít to v krabici po pytlíkách je super, ale bude tě to stát dost práce při osazování. Objednat si kusovku z asii jakžtakž funguje, ale nechat si tam sestavit celou komponentu je teď rozbité, hází se vina na čipy, ale podle reportů např. z TSMC se výroba nezpomalila.