Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Apple prišiel o patent na zväčšenie obrazu dvomi prstami od MarSik - Nebuď takový extrémista. Triviální patenty jsou zlo, ale...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 12. 2012 13:59

    MarSik

    Nebuď takový extrémista. Triviální patenty jsou zlo, ale pokud ten patent chrání konkrétní komplikovanou implementaci, tak se to dá pochopit (protože SW patenty ještě nikdo nezrušil, nezkrátil a schválení pořád trvá roky a stojí hromadu doláčů).

    Když se totiž zamyslíš nad stavem aktuálních patentových zákonů, tak můžeš dojít třeba i k tomuhle vysvětlení:

    Apple (ale samozřejmě se to netýka jen jeho) si patentoval něco. Patentový úřad to schválil. Tohle kolečko stálo nemalé peníze. Když by to neudělal, tak si to patentuje někdo jiný (a bude ho to opět stát nemalé peníze u soudu).

    Tudíž byl stavem systému nucen investovat to patentové ochrany. No a když ji někdo poruší, tak on se prostě musí ozvat.. jinak ho sežerou akcionáři a budou ho žalovat za to, že se řádně nestará o majetek firmy (a tudíž hodnotu jejich akcií).

    Takže jak už jsem napsal jednou.. jediný kdo z tohoto něco má jsou právníci. Brečíte tu tudíž na špatném hrobě, protože u soudu by to skončilo v každém případě.