Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Apple se omluvil za zpomalovaní iPhone se starou baterií, výměna baterie bude jen za 29 dolarů od Trident - Porovnavame neporovnatelne co se tyce baterii. Navic 6110...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 12. 2017 1:51

    Trident (neregistrovaný)

    Porovnavame neporovnatelne co se tyce baterii. Navic 6110 byl uz pomerne novy telefon(GSM) s predelanou radiovou casti.
    NIMH aku u telefonu byly tehdy pomerne velky Fail, nejen kvuli nekvalite originalu ale proste pro to ze se pro aplikaci na mobilech nehodily.
    Telefony uz i u rok starych baterii vykazovaly klasicky problem NIMH baterii. Mobil vydrzel cely tyden i na smskach, ale jakmile se zaclo telefonovat tak chcipnul. NIMHky zdaleka nesnesou takovou zatez jako NiCd. Navic NIMH aku ma dvojnasobne samovybijeni proti NiCd. NIMH sice snesly vice nabijecich cyklu, ale prakticky tu baterii clovek vyhodil drive nez NiCd.
    NIMH nemely nikdy prijit do mobilu. Ale zelena lobby v EUa temer neexistujici dostupny sberny system v postkomunistickych zemich jako CR si vynutil nahradu NiCd za neco ekologictejsiho.
    Li-ion prisly do mobilu velmi pozde. V porovnani treba s notebooky kde se zacly pouzivat uz nekdy kolem 93-95.

    Co se tyce mechanicke odolnosti tak je zajimave ze stare telefony se neskodne rozlitly na dily. U meho BB to jete funguje i kdyz narozdil od tech nokii uz asi nema kovovou kostru.