Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Apple vyhrál žalobu, HTC porušuje jeho patenty od Lael Ophir - Na americká auta jsou trochu jiné požadavky než...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 7. 2011 13:13

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Na americká auta jsou trochu jiné požadavky než na evropská. Jezdí větší vzdálenosti, mimo město, po kvalitních silnicích. Proto jsou to větší vozy, typicky bez turba (tj. vyšší spotřeba ve městě a nižší mimo město). Nic proti VW, ale jejich vozy moc nemusím.

    Informace o alergii na soju je bez zdroje o ničem. Ani kdyby to byla pravda, nemusí to mít souvislost s GMO (stačí když se soja začne přidávat do více potravin, nebo se zvýší její spotřeba). GMO soja pokud vím neprodukuje pesticid. Ten produkuje kukuřice; v minulosti se kukuřice rutinně stříkala bakteriemi, které Bt toxin produkují. Je zajímavé, že alarmisti se hrozně bojí GMO. Přitom desítky let bez problémů požívají rosliny šlechtěné tak, že se semena ozáří, naklíčí, a vyberou se rosliny které vyhovují selekci (například vydrží sucho). U takových odrůd se žádné testování na potravinovou bezpečnost nikdy neprovádělo.