Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Archive.org zřejmě bude ignorovat robots.txt od Filip Jirsák - Připadá ti vyjít ven z domu na této...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 4. 2017 8:22

    Filip Jirsák

    Připadá ti vyjít ven z domu na této planetě versus udělat si web který nechceš aby někdo viděl, na kterém se neobtěžuješ ani dát si heslo a ještě tam vrazíš něco neveřejného a pak řveš že někdo nerespektuje ceduli "nedívat prosím" jako ekvivalentní?
    Není to ekvivalentní, ale ve vašem tvrzení nic, podle čeho by se to mohlo rozlišovat.

    Mimochodem, vůbec nejde o to, že by tam bylo něco neveřejného – jde o to, že to, co tam dám, můžu později změnit nebo odstranit. Stejně jako když vy jdete po té ulici. V tom okamžiku vás může vidět každý, kdo na té ulici je – což je ale diametrálně odlišné od toho, že vás na té ulici někdo natočí a to video vystaví na internet, kde bude ještě za 80 let.

    Ale tak proč nevytrhnout příspěve z vlákna a nezačít . . . ., že?
    Své tvrzení jste ničím nedoložil. Takže jsem předpokládal, že považujete za univerzálně platné tvrzení „Pokud někdo nechce, aby bylo něco veřejně vystaveno, ať to nevystavuje.“ Pokud podle vás univerzálně platné není, dobře – ale pak byste měl nějak doložit, proč by mělo platit zrovna to vaše tvrzení o webu.