Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Archive.org zřejmě bude ignorovat robots.txt od NULL - "Nemusí být pod žádnou licencí." Minimálně je pod licencí...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 4. 2017 14:15

    NULL (neregistrovaný)

    "Nemusí být pod žádnou licencí."

    Minimálně je pod licencí technologií, které k tomu byly užity. To že něco vytvoříš a někde vyvěsíš ještě neznamená, že je to dílo a že si to nikdo nemůže zaznamenat. Rozhoně ne v ČR. Už tě vidím jak všichni mažou na tvé přání fotky, kde je náhodou tvůj dům.

    "Oprávnění k užití díla nemusíte dát nikomu, můžete každému dát jiná oprávnění…"

    A kde se to v tom robots.txt nachází? Kde se to teda nachází vůbec na tom tvém díle? Tak archive.org žaluj, když tak mudruješ. A nebo tam nedávej to, co nechceš aby někdo zaznamenal.

    "Podle kterého zákona?"

    Vím že to víš, akorát jsme v 1/3 Jirsákova kolečka, aneb "sepiš dokument na každé slovo a pak se uvidí za co se bude dál popotahovat . . . "

    Takže zde Zákon č. 121/2000 Sb. Ostatně ťápeš o tom už tady "autorského díla (vedle toho lze dílo „užít“ i jiným způsobem, který se ze zákona nepovažuje za „užití díla“ ve smyslu zákona). Oprávnění k užití díla nemusíte dát nikomu, můžete každému dát jiná oprávnění…"

    Nezáleží na tom, kolik toho naplácáš o ulicích s cedulemi a užití děl, aby se to zaplevelilo, pořád platí, že když nechceš aby bylo něco veřejné, tak to nevystavuj na netu.