Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Astronauti včera poprvé měli jídlo vypěstované na ISS od koudy - Takže vadí ty hov*a? Ok, to se dá...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 8. 2015 9:17

    koudy (neregistrovaný)

    Takže vadí ty hov*a? Ok, to se dá pochopit :)

    Pokud se začne trošku rozumněji využívat i GMO, tak té osevní plochy bude pravděpodobně potřeba ještě méně na stejné množství úrody.
    Čímž nechci říct, že se mi v kapse neotevírá kudla když na ploše kde by mohla být louka, pole nebo pastvina, roste sluneční elektrárna. (už jen proto že to je táááák hnusný a v našich zeměpisných šířkách.... mno nic to je na jinou diskusi)

    Já měl za to, že se čínani do Afriky s**ou hlavně kvůli nerostnému bohatství.

    Věděl jsem, že Izrael ani Saudi nejsou zrovna výkvět ctností, tak jsem něco takového i čekal, jen jsem doufal, že při tom vymýšlejí i nějaká rozumná řešení...
    Mno přecenil jsem (ne napoprvé a bohužel ani naposled) lidskou inteligenci.

    Ta ruská elektrárna byl spíš příklad, jak jde "řešit" odsolování vody relativně ve velkém - chtějí mít možnost to přestavit na odsolovací zařízení.
    Ono to řešení je hrozný (alespoň do doby než najdou energeticky učinnější způsob) ale existuje.
    A jistě, bezpečnost Ruské výroby není zrovna na nejvyšší úrovni, opravdu to byl jen příklad, nechtěl bych aby někde poblíž mě kotvila takováto jaderná hrozba :)

    Neboli - způsoby jak na tenhle šutr letící vesmírem nacpat docela bezproblémově ještě nějakou miliardu lidí tu je, jen by se ke zdrojům a lidem muselo přistupovat s trochu větším respektem a rozumem.
    Technologicky to zvládnutelné je.
    Politicky - uvidíme v následujících letech.