Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Astronauti včera poprvé měli jídlo vypěstované na ISS od Jarda_P - Tak nejvetsi problem s stravou tohoto druhu vidim...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 8. 2015 13:53

    Jarda_P

    Tak nejvetsi problem s stravou tohoto druhu vidim v tom, ze se lidstvo, diky sve blbosti, ktera nezna mezi, zene do situace, kdy misto dnesnich nahrazek bude mit uz jen nahrazky nahrazek na nahrazky nahrazek nahrazek. Jednou bude k jidlu leda tak soylent green. Opravdu nevidim, jak by tato mela byt zarucena stastna xistenc listva. Co myslite, ze je lepsi? Aby byli ldi stastni nebo aby jich bylo mnoho? Protoze od urciteho poctu to druhe vylucuje to prvni. Cim vic lidi bude na Zemi, tim cice valek o zbyle zroje muzete ocekava a temi zbylymi zdroji bude i voda. Nejake teoreticky mozne technologie na odsolovani morske vody na tom nic nezmeni. a) Chci videt, kdo takova zarizeni postavi v rozvojovych zemich, ktere nemaji ani na to, aby vsichni chodili do skoly, b) Najdete si satelitni fotky more okolo Kuwajtu, jak vypada pote, co do nej vypustili zbytky po odsolovani vody a zkuste si predstavit, co to asi dela s tamni morskou florou a faunou, na ktere na rade mist spousta lidi zavisi svou obzivou.

    GMO sice muze byt uzitecne, ovsem problem je, ze za vyvojem GMO nestoji neci charitativni umysly, jako tomu mozna bylo v pripade ryze a GMO je tedy obvykle pouzivano spatne. Ostatne lepsi, nez GMO ryze je pestrejsi strava, pro coz je ake nutno neco udelat. GMO ryze je jen berlicka.

    Lide se neprestanou premnozovat, pokud se jim nedostane alespon jakehosi pristupu ke vzdelani, aby byli schopni pochopit, ze jestli chteji svym detem zajistit budoucnost, musi se prestat mnozit jak kralici. Vzdelani je tedy investici do budoucnosti lidstva, ktera je ovsem krute podinvestovana, pricemz situace se zhorsuje a to dokonce i v tzv. rozvinutych zemich, vcetne CR.