Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Asus Eee PC 900 a cena dle OS od anonym - Nebuďte demagog. Proč všechno je státní zvůle. Nebýt...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 5. 2008 22:31

    bez přezdívky
    Nebuďte demagog. Proč všechno je státní zvůle. Nebýt této zvůle, neměli bychom tu např. lékařský systém jaký máme. V USA je jen 1/3 lidí pojištěná tak jako tady víceméně všichni = nic neplatí (a to platí sakramentsky hodně peněz) a 2/3 nejsou. A když samotný výběr OS padne na spotřebitele, to se snad = nejdokonaleji konkureční proces. Všechno na trhu nechávat nelze, protože trh není samospasitelný ani všeřešící a je snadno ovlivnitelný, pokud máte moc a peníze.

    Vy jste mě vůbec nepochopil. Já nechci výrobcům diktovat co do těch počítačů mají dávat (s linuxem a x miliony jeho distribucí by to ani snad nebylo reálně možné pokud by ten počítač nebyl 100% podporovaný kernelem a jeho ovladači). Já jen chci aby měl zákazník možnost vybrat si OS k počítači dodávaný výrobcem (ať už to je cokoliv) a NEBO tento OS si nevybrat a tím pádem ho ani neplatit. Co je na tom tak těžké pochopit. Pokud si 99 % lidí vybere windows, v pořádku, mě to nevadí a nedělá problémy - ani z pohledu toho zákona by to nic neznamenalo a bylo by to zcela v pořádku - zákazník se má rozhodnout. Pokud k tomu PC bude linux, proč ne, ale když ho nebudou chtít, proč by to měli platit pokud by to bylo placené a předinstalované jako jediná varianta OS výrobcem k PC dodávaná. A i to 1% zákazníků bude spokojené, protože si vybere to co opravdu chce, takže spokojenost zákazníků = 100% a ne jen 99%. Protože patrně patříte do těch "spokojených" 99% je vám to sobecky jedno, co ten zbytek. Ale nebojte, to je typická lidská vlastnost, nejste v tom sám.

    Zkuste si konkurovat společnosti, která je z vašeho pohledu nekonečně bohatší a má nekonečně větší možnosti jít pod cenu a tím vás zničit. Takový Microsoft by několik let mohl všechen SW co produkuje dávat do všech nových PC zadarmo a přitom stále bude po celou dobu vyvíjet nový SW, protože má takovou hotovost na účtech. Jste schopný toto si na prvních pár let života své konkurenční společnosti zajistit? Asi těžko. To samé velcí prodejci HW - na druhém kontinentu zvednou cenu o pár % a ve vaší zemi budou mít takové ceny, které nikdy nemůžete nabídnout, pokud to bude potřeba. Nebo vás prostě koupí, pokud budete akciová společnost a tím vaše otravování jednou provždy vyřeší. Asi máte představu že dokonalá konkurence je i v reálu - ale není, ta je jen v učebnicích ekonomie. Rovné podmínky neexistují, stejně tak jako nejsou všichni stejně chytří, silní atd.