Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Autorádia v automobilech Mazda vyřadilo chybné vysílání rozhlasové stanice od AgentK - > On se vás naštěstí nebude nikdo ptát,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 2. 2022 11:21

    AgentK

    > On se vás naštěstí nebude nikdo ptát, jestli si svou svobodu zabíjet lidi chcete ponechat. Protože zrovna právo na život je v civilizovaných zemích ceněno jako jedna z nejdůležitějších svobod

    Pozor, ve jménu dobra se už napáchalo hodně zla. Tímhle způsobem argumentace lze obhájit v podstatě libovolné, i zcela represivní opatření. A je naopak varovným signálem opačným směrem.

    Protiargument ad absurdum proti tomu co píšu by byla typicky snaha udělat ze mě někoho, kdo chce zabíjet lidi autem... a já bych napsal že chcete lidi zavřít do zlaté klece. A tak dále, prosím nědělejme to. Jakoby se stalo.

    Jestli nebude rozumnější z lidí udělat lepší a zodpovědnější řidiče a dát jim na výběr. Mít auto, co mě samo někam odveze (když budu chtít) je přece skvělá věc. Někdo ale řídí rád, třeba se toho nechce vzdát. Já si u řízení odpočinu, pokud to není někde v zácpě v Praze. Tam ať si to odmaká autopilot :-)

    Člověk je bytost omylná, ale bez svobody, troufám si tvrdit, žít nemůže. Nástroje minimalizace důsledků lidské blbosti/omylnosti nebo nař. senzorických omezení jsou vítány, ale asi by se to nemělo úplně přehánět.