Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ballot screen ve Windows končí. Uplynula pětiletá lhůta od Lael Ophir - Ad MS změnit core třídy takovým způsobem, že...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 12. 2014 15:32

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad MS změnit core třídy takovým způsobem, že program zkompilovaný pro MS Javu často nešlo spustit jinde - pokud jsem si všimnul, tak MS Java byla kompatibilní s Java language specification, ale nezahrnul RMI a JNI, a naopak přidal výrazně rychlejší J/Direct. Navíc přidal callbacky a delegáty. Aplikace které nepoužívaly MS-specific API bylo možné pouštět na Sun JVM. Ty které ho používaly bylo možné běžet buď na MS JVM, nebo na Kaffe. BTW ve srovnání s tím je co udělal s Javou Google je přístup MS čajovým dýchánkem :)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Visual_J%2B%2B

    Ad Google používá technologie, které jsou alespoň u W3C - protože Google je závislý na internetovém ekosystému, a používá primárně technologie které nenapsal ani nevymyslel.
    Ad Google Docs používají vlastní formát, ale umí používat ISO OOXML i ISO ODF - ano, umí mimořádně mizerný import a export :)

    Ad že nové vlastnosti IE uvidí až v nových Windows, které pořád nevycházely a nevycházely a stále se odkládaly a odkládaly - to přece rozvoji standardů nijak nebrání. Já to vidím spíš tak, že W3C procházelo hlubokou krizí vyvolanou rozpory mezi dominantními dodavateli browserů (box model naštval MS i Netscape) a zbytkem W3C.

    Ad XHTML1.0 i 1.1... MS stejně neimplementoval dalších pět let - MS nebyl jediný, kdo měl o smysluplnosti XHTML značné pochybnosti. Navíc implementace doporučení W3C není povinná.