Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ballot screen ve Windows končí. Uplynula pětiletá lhůta od Lael Ophir - Ad Google udělal s Javou to, že... -...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 12. 2014 18:36

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad Google udělal s Javou to, že... - že jeho implementace neobsahuje spoustu tříd z Java SE, a naopak toho spoustu přidávají. Ve srovnání s tím MS Javu změnil jen velmi nepatrně.

    Ad u WinFS, kde ho předběhl i ten Linux zadarmo - ehm, máte k tomu nějaké detaily?

    Ad standardy jsou přeci nejlepší jen na papíře a MS si to udělá úplně jinak - "standardy" W3C jsou nezávazná doporučení. To co ve W3C předvedli třeba s box modelem bylo tak na hlavu postavené, že reakci MS (včetně odchodu z W3C) celkem chápu. BTW Netscape se nedržel doporučení W3C úplně stejně jako MS: zaváděl řadu novinek bez standardizace, a řadu věcí neimplementovat v souladu s W3C.

    Ad jeden z hlavních důvodů, proč se XHTML neujalo, bylo …překvapení … že jej neimplementoval Internet Explorer - a hlavní důvod byl ten, že velká spousta lidí neviděla jediný důvod používat XHTML, protože nikomu nic nového nepřinášelo. Ten způsob přemýšlení ve W3C musel být fakt zajímavý: "vymyslíme XML serializaci HTML, která sice nikomu nepomůže, ale všichni se jistě rádi zaplatí její implementaci, autoři se ji naučí a budou ji používat" :)

    Ad MS... ignoroval správnou implementaci... CSS2 - v tom MS nebyl jediný. CSS2 neimplementoval kompletně a korektně nikdo, protože to díky chybám ve specifikaci ani nešlo. Ve W3C to naštěstí napravili přejetím CSS 2.1, po pouhých 13 letech :D

    Ad WHATWG - jo, W3C vs WHATWG je roztomilé schizma.