Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Barnes & Noble odhalil nekalé praktiky Microsoftu od Lael Ophir - To je samozřejmě nesprávný pohled. Právo má být...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 11. 2011 14:59

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    To je samozřejmě nesprávný pohled. Právo má být platné absolutně. Pokud například vlastníte pozemky a někdo jiný je nelegálně používá, nemůže vláda vaše právo na pozemky zahodit s tím, že ti nelegálové někoho zaměstnávají a platí daně. Asi je vám jasné, že takový přístup by byl právní anarchií.

    Opět si nerozumíme. Pokud by MS požadoval zastavení výroby či dovozu, může to výrobce/dovozce prostě udělat. Když to neudělá, může se MS obrátit na soud. Soud pak může výjimečně přistoupit k okamžitému zákazu výroby/dovozu, ještě před finálním rozhodnutím; tomu se říká předběžné opatření. Naopak zákaz výroby/dovozu jako výsledek soudního procesu není výjimečný, pokud žalující strana svůj nárok úspěšně prokáže.

    Shuttleworth tvrdí (a vy s ním), že by měl MS své platně udělené patenty nechat konkurenci zdarma používat. To je jako nechat konkurenci používat svoje stroje, svojí obchodní známku, kopírovat svoje zdrojáky apod. Proč by tohle nějaká soudná společnost dělala? Shuttleworth vystupuje ze zaujaté pozice. Je jako squatter, který si myslí, že má (na rozdíl od právoplatného majitele) nárok na dům, který okupuje. Fakt nechápu, jak tomu někdo může tleskat.