Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bezlístkový platební systém veřejné dopravy v Manchesteru. od Jarda_P - Zaměstnavatelé dojíždějících tam platí daně, stejně tak dojíždějící...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 9. 2017 22:50

    Jarda_P

    Zaměstnavatelé dojíždějících tam platí daně, stejně tak dojíždějící ojíždí silnici v Horní Dolní cestou do práce stejně jako ve městě (jen jich tam tu silnici za její životnost ojede méně než ve velkém městě, takže náklady na člověko-kilometr jsou vyšší - a je jedno, zda je řeč o nákladech na výstavbu nebo údržbu).

    Tak jestli ty firmy pouzivaji tvorive ucetnictvi po vzoru soudruha agenta Hnizdila, tak plati starou belu. Nebo treba plati ty dane v Nemecku, jako Skodovka, protoze fabrika je sice v CR, ale veskery zisk zahadne vznika v Nemecku. A ve velkych mestech se pak provoz koncentruje. To tamhle v Horni dolni vyjede Franta Vokurka, z Hornich Praskolesu Pepa Voprsalek....... a do Prahy jich prijede 100k. Kddyby platili dane jen doma a ty tam vsechny zustaly, budou mit v Hornich Praskolesich patniky z mramoru a lajny na silnici pozlacene, zato v Praze projede clovek uz jen osminapravovou Tatrovkou.

    Tohle neni problem jen v CR. Stejne byl podfinancovany treba Brusel, nez s tim pred casem neco udelali. V Bruselu vsichni makali a platili dane nekde ve Vlamsku a v Bruselu nebylo z ceho predelat chodnik, natoz postavit kus noveho metra. A soudruzi z EU dane prakticky neplati.

    Spousta dalších nákladů spojená s životem takového pracanta vzniká v místě bydliště (svoz odpadu, zdravotnictví, hasiči, policie, školy, technické služby, ...) takže .... ehm tahle logika kulhá .. jako prase.

    No, vsak taky ty dane do Prahy neposilaji cele. A az by se Praha stala neprujezdna, protoze v Hornich Praskolesich maji ty zlacene lajny, tak Pepa Voprsalek prijde o praci, protoze se do ni nebude moci dostat, ledaze by si koupil tu Tatrovku, po zaplaceni nafty mu zbylo jeste na chleba a nekdo vymyslel, jak tolik Tatrovek nekde zaparkovat.