Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bílý dům chce zakročit proti patentovým trollům od Jarda_P - >Fakt myslíte, že plodiny hnojené "tradičně" chlévskou mrvou,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 6. 2013 1:12

    Jarda_P

    >Fakt myslíte, že plodiny hnojené "tradičně" chlévskou mrvou, hnojem a lidskými výkaly nebyly rizikové z hlediska E.Coli, žloutenky a řady dalších patogenů?

    Fakt nemyslim. Pokud se tim hnoji, jak se ma, neni to problem. Hnojem se idealne hnoji na podzim a po zime je to v pohode. Totez s obsahem zump. Kazde hovno se da pouzit ke hnojeni. Jen se musi respektovat urcita pravidla. Napriklad se nehnoji jiz rostouci zelenina cerstvymi vykaly, ale pouziji se napriklad vykaly predem kompostovane. Kompostovane by mely idealne mely byt vsechny, u nekterych je to prakticky nutne. Konsky hnuj spali rostliny, lidske a psi vykaly obsahuji prilis mnoho chloru, ktery rostlinam nesvedci. Praseci hnuj je vubec svinstvo. Kravsky hnuj se drive nechaval alespon par let odlezet a zbytek by mel projit kompostem. Pricemz lidske a psi vykaly musi napred zustat na povrchu, aby vyprchal chlor. Pak s tim muzete hnojit az do aleluja a nejake bakterie vas nezajimaji. K nakazam napriklad uplavici v nedaleke minulosti za bolsevika doslo proto, ze vyvazeli zumpy rovnou na pole, kde rostly melouny. Howg. Tolik uvaha o hovne.