Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bílý šum na YouTube čelí pěti žalobám z porušení autorského práva od 654 - Jde o automatický proces? NO A CO! Youtube...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 1. 2018 7:41

    654 (neregistrovaný)

    Jde o automatický proces? NO A CO! Youtube si vytvořil algoritmus a má být odpovědný za škody, které jeho algoritmus způsobí. Toto křivé obvinění algoritmem by se mělo řešit, protože škody jsou reálné a nemalé. Nejde jen o žaloby, z takto označeného video na youtube nemá autor ani korunu, nikomu neobjeví se v doporučených videí a občas je úplně zablokované, dokud video neprojde hodnocením skutečným člověkem (o to se ale musí požádat). To může trvat až měsíce, v takovém případě má youtube právo okamžitě žádat finanční nápravu, pokud zjistí že označení videa bylo správné. Autor videa nemá právo si ani stěžovat na špatný postup youtube, i kdyby se zjistilo, že bylo uvedeno podle autorského zákona. V mnohých případech bylo smazáno video, které bylo uvedeno podle příslušných zákonů (například přidat útržky filmu pro účel recenze je minimálně v USA v souladu se zákonem, a přesto youtube automaticky odstraňuje taková videa a způsobuje značné škody lidem, kteří neporušili zákon).

    Mimochodem se občas i stává, že je video označené jako "nenávistné a násilné" (takže je automaticky až od 18 let), jen proto, že je v úvodním snímku písmeno "L", které podle algoritmu vypadá jako pistole. Nebo jen proto, že je to recenze nože nebo historického meče.