Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bitcoin má dnes deváté narozeniny od lll - > Cena je taková, aby užitek transakce pro...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 1. 2018 8:22

    lll (neregistrovaný)

    > Cena je taková, aby užitek transakce pro daného člověka byl vyšší než kolik transakce stojí. A užitek pořád ještě většina lidí počítá ve fiatu, resp. v stabilnějších hodnotách než aktuální cena Bitcoinu.

    Přesně tohle jsem myslel, ptž lidi nepočítá cenu transakce v 0.0001LTC, ale přepočte to na USD. Takže v důsledku je určující aktuální cena LTC/USD. Tak jsem to myslel.

    > Co očekáváš, že se stane, až se bloky LTC zaplní? Lidi budou dávat pořád stejné poplatky a náhodné transakce se po hnití v mempoolu do blockchainu prostě nedostanou, nebo budou lidi poplatky zvyšovat? ;)

    Co očekávám? To nevím, situace je tak nepřehledná, že těžko v tomhle něco předpovídat. Fork LTC něco jako BCH? Ale ne, spíše bych očekával, že se dojde ke změně technologie, že dojde a dochází k oslabování pozice BTC a konečně nastane skutečná decentralizace kryptoměn. Namísto toho, aby se vše centralizovalo kolem jedné kryptoměny a ještě tak nepraktické, jako je BTC. Tak očekávám, že se pozice vyrovnají a budou mezi sebou soupeřit silná krypta a tím dojde i k jejich demonopolizaci a decentralizaci. Osobně bych sázel na ETH, není to jen měna, je to celá platforma, je to o několik tříd výše než BTC. Určitě zůstane LTC, je to zaběhlá ověřený formát. A pak? BCH? ADA až ji někdo naimplementuje? Patrně dojde k ustálení pozice i s XRP, i když to je červená pro komunitu BTC. Ale pokud jsou pravda ty zvěsti o jejich připravovaných kontraktech s bankami v 2018, stanou se asi jedním z nej hráčů na poli blockchain technologií.
    Technicky si myslím, že musí dojít ke změně velikosti bloku, musí k tomu dojít systémově, jak navrhoval Wuile viz. https://cointelegraph.com/news/bitcoin-core-developer-proposes-177-yearly-block-size-growth-still-no-white-smoke. To podle mne byla cesta před několika lety. Dneska již ne. Dneska se ukazuje devastující vliv PoW na spotřebu energie a osobně vidím cestu v úplně jiném přístupu k ověřování transakcí přes PoS. V tom má opět náskok ETH díky smart contracts. Takže nevidím cestu ve zlepšování špatného, ale v novém přístupu, který bude efektivní jak energeticky, tak bude fungovat levně a rychle. Proto osobně fandím Buterinovi, který je geniální a jeho kroky jsou koncepční, není to záplatování, jako u BTC.