Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Británie plánuje zavést ODF jako standard státní správy od XMen - No asi ste svoje slova necital v tej...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 2. 2014 23:20

    XMen (neregistrovaný)

    No asi ste svoje slova necital v tej diskusii dalej: "Jak jste si mohl všimnout ve threadu diskuse, řeč byla o embeddingu fontů. Ve Wordu můžete při ukládání dokumentu zvolit volbu Embed fonts in the file, takže příjemce uvidí dokument s původními fonty, i pokud je na počítači nemá nainstalované. Pokud jsem vím, v ODF tohle není."
    Samozrejme, kedze nepoznate specifikaciu ODF a iba mutite vodu. Co sa tyka implementacie, nemam pocit, zeby sme sa tu bavili o implementaciach ale bavime sa o OpenDocument specifikacii, tak neodbocujte od temy.
    Ad formuly niesu sucastou ODF? No neviem ci neviete citat ale skuste si precitat moj prispevok nad tym vasim, kde hovorim, ze niesu a nebudu.

    "- Nejde o zápis vzorců ve word processoru, kde ODF používá MathML. Jde o vzorce ve spreadsheetech, tedy v OO Calcu."
    -Opat nemate pravdu. Nechapem preco tu pisete o word processore, ked sa tu bavime o ODF formate/standarde? Asi vas prekvapim ale MathML je pouzity v ODF a teda je jedno ci ho pouziva writer alebo calc. Trochu lacna argumentacia.

    "- Vzorce OO Calcu (OpenFormula) dodnes nejsou popsané v ISO standardu. Budou v ODF 1.2, až (a pokud vůbec) ODF 1.2 projde ISO standardizací."
    Pokial je mi zname tak OpenFormula je len iny sposob aky sa daju zapisovat formule a defacto ma nahradit/doplnit existujuci pristup cez MathML. Je zbytocne sa ohanat tymto vylepsenim. Nemyslim si, ze sa stane priamo sucastou ODF v ISO tak ako je to pri inych technologiach. Chcem vas poziadat aby ste prestal ucelovo zverejnovat informacie typu ze to trvalo 6 ci 7 rokov (!) pretoze nemate vsetky informacie a iba ucelovo interpretujete existujuce informacie vo vas prospech a je vam jedno ci su pravdive alebo nie. Ako marketing to mozno funguje ale tu vacsinu ludi neoblbnete.

    "- Linkování stávajících specifikací je užitečné, ale má svá omezení. Například dokumentový formát používající XML musí mít slušný výkon, protože to rozbalené XML je u delšího dokumentu obrovské."
    Chcete vidiet obrovske XML, ktore ma cez 800MB? Tam potom zacnime hovorit o slusnom vykone.

    "- Pokud mi připisujete zavádějící výroky, měl byste si napřed zamést před vlastním prahem."
    Co na to povedat, poziciam vam metlu (po vasom koste)?

    Musim vas ale pochvalit za pekne slohove prace, s ktorymi by ste sa urcite nasli uplatnenie napr. v masmedialnej komunikacii. Otazka ale znie, ci sa mi vobec oplati bavit sa s clovekom, ktory za kazdym musi hladat chyby v cudzich projektoch a stoj co stoj si obhajovat M$ produkty ako keby to boli jedine najdokonalejsie na svete.