Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Britské centrum kyberbezpečnosti varuje před koncem podpory u Pythonu 2 od MarSik - Nezlobte se, ale jste dost mimo. Za svoji...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 8. 2019 10:20

    MarSik

    Nezlobte se, ale jste dost mimo. Za svoji práci má odpovědnost každý (vada díla). Zákazníkovi může daně i smlouvy připravit kdokoliv, nemusí to být ani advokát ani daňový poradce. Stejně tak programovat může kdokoliv a nemůžete mu to zakázat (ani to zakázané není). Bylo by to téměř jako nečlenům komory zakázat logické myšlení nebo vaření.

    Je na zákazníkovi, aby se rozhodl jestli ponese zodpovědnost sám nebo si (hodně) připlatí a přenese ji na dodavatele nebo provozovatele. I u těch daní. A IT komora by na té možnosti výběru nic nezměnila.

    Mnohem blíže Vašemu způsobu uvažování je ČKAIS. Je to komora založená na praxi (autorizovaný inženýr), není povinná a její posvěcení je třeba jen pro některá řízení. A výběr zodpovědné osoby je na zadavateli.

    Krom toho bychom v IT skončili u MISRA C, protože nic jiného pořádně standardizovano není. A to by teda moc výhra nebyla.