Hlavní navigace

Názor ke zprávičce BSA: více než polovina uživatelů používá nelegální software od Jarda_P - Wikipedia: "Podle českého zákona je lichva trestný čin,[1]...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 5. 2012 22:28

    Jarda_P

    Wikipedia: "Podle českého zákona je lichva trestný čin,[1] jehož se dopustí ten, kdo zneužívaje něčí rozumové slabosti, tísně, nezkušenosti, lehkomyslnosti nebo něčího rozrušení, dá sobě nebo jinému poskytnout nebo slíbit plnění, jehož hodnota je k hodnotě vzájemného plnění v hrubém nepoměru, nebo kdo takovou pohledávku uplatní nebo v úmyslu uplatnit ji na sebe převede." Je na tom neco nejasneho? Zakon se pokousi chranit ty, kteri nemaji to stesti, ze se narodili ta chtri, jako vy.

    Kdyz se vam nelibi progresivni dane (asi jste milionarem), podivejte se do USA, kam to s rovnymi danemi a snizovanim dani dopracovali. Ze pry snizi dane a tim se roztoci ekonomie a prijem statni kasy vzroste. Jenze zazrak se nejak nekona, zejmena pak za Baby Bushe. Tak se to pak nahani snizovanim nakladu, napriklad na skolstvi, ktere v USA typicky dosahuje urovne africke zeme ve valecnem konfliktu.