Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bude mít Linux svoji modrou obrazovku smrti? od J L - Vytrhování kontextu je ti podobné, ale budiž. Začnu...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 3. 2019 16:54

    J L (neregistrovaný)

    Vytrhování kontextu je ti podobné, ale budiž. Začnu od znova ať chápeš co vlastně myslím.

    Začnu bodem 1 kernelem, o kterém jsme se dosud bavili a ty vytahoval malé drátky.
    V případě, že dělám nějaký update kernelu a stane se chyba taková, že nenačteš. Tak automaticky čapneš po možnosti staršího kernelu, aby jsi zjistil zda i tam přetrvává chyba. V případě že i starší kernel nenačte jak by měl (je stejná chyba), je to chyba něčeho jiného, které úzce souvisí se startem/přihlášení uživatele (plácnu příklad co mě teď napadá: MATE tweak, který v některých případech díky nastavení pouze GPU kompozitor vyhodí jen black screen po přihlášení).
    V případě, že to bylo kernelem, který si updatoval, můžeš ho vyhodim třeba pomocí uku a nahlásit chybu.

    Druhým bodem bych chtěl podotknout mimo vše kernel. Představ si, že ti nenastartuje, ovšem vypíše ti hromadu věcí (pro běžného uživatele je to konečná), kterým trochu aspoň rozumíš a vidíš. Můžeš se setkat s tím, že ti ukáže mám problém s třeba A. Opravíš a jede se dál. Ovšem je tu případ (troufl bych si tipnout) 50/50 kdy ti vypíše, že má problém s A, ale to A má problém s B. V případě modré smrti už neuvidíš to B, které je hlavní příčinou. A řekl bych, že to dopadne stejně jako u Win, kdy snad pokaždé ukáže "mám problém s A" nikoliv s B, na kterém závisí A. Takže tou modrou smrtí vytvoříš vlastně past a než to rozebírat je jednoduší reinstall/obnova ze zálohy a neřešit to.

    Celkově modrá smrt, když se ukáže končí z 90% obnovou, nebo reinstall ( když si uživatel nedělal zálohy). A když budeš mít modrou smrt tak se stejnak nemusíš dozvědět co bylo příčinou, protože ti to ten výpis zakryje (jako u win).