Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Byl nalezen backdoor v routerech Linksys a Netgear a dalších od Filip Jirsák - Přestanou existovat bezpečnostní díry způsobené tím, že si...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 1. 2014 10:51

    Filip Jirsák

    Přestanou existovat bezpečnostní díry způsobené tím, že si někdo chybně myslí, že zařízení za NATem je chráněné. Zároveň se bude čím dál víc využívat toho, že ta zařízení jsou dostupná odkudkoli (pro uživatele to je velmi pohodlné). Takže zmizí uvažování deformované NATy a bude každému jasné, že každé zařízení připojené do sítě je dostupné odkudkoli z internetu (pokud se neudělají speciální protiopatření, která se ale týkají bank, nemocnic nebo průmyslových podniků, ne domácností) a kdokoli na něj může zaútočit. Takže to, že zařízení musí být zabezpečené, bude považováno za standard.

    Za druhé IPv6 prostor je nesrovnatelně větší, jeho obsazení bude proti IPv4 velmi řídké a nevyplatí se dělat plošné skenování a útočit naslepo. Spíš se bude útočit na zařízení, o kterém už útočník něco ví (někdo se z dané IPv6 adresy připojil na web server útočníka, ten na ní zkusí zaútočit, dokud ta adresa bude aktivní).