Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Byla uvolněna GA verze MySQL 5.1 od LENIN POWER! - jak vyzirka? Vy date databazi pod OSS licenci...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 11. 2008 17:38

    LENIN POWER! (neregistrovaný)
    jak vyzirka? Vy date databazi pod OSS licenci a pak se divite ze ji lide pouzivaji pro to aby vydelali penize? Tak zakazte komercni pouziti nebo ji zdarma nedavejte.

    Nam jede pod pgsql pokud vim tak jen jeden server, asi 70k visitoru denne, 8 pageviews/visit, alexa rank ~ 3k. Tedy nic velkeho. Zadny problemy s tim asi nejsou, ale traffik limituje k nule a je to pidi databaze, tak 20 GB dat.

    A tedka pozor: proc bych investoval cas do vyroby jdbc2 driveru k pgsql navic s nejistym vysledkem (zda vubec zakomituji me patche nebo ne) kdyz muzu tu relativne snadno aplikaci nechat prepsat do databaze ktera je zdarma a navic s GUI, motoring tooly a funkcnim jdbc4 driverem? (IBM DB2 EXPRESS) Ja vim ze je to podpasovka pro OSS databaze kdyz nekdo da entry verzi komercni db zdarma, ale takovy je holt konkurencni boj.

    Mne se proste investovat cas do jdbc2 driveru pro pgsql nevyplati. Vsechny ostatni db pouzitelne jdbc drivery maji. PGSQL svym mizivym podilem ukazuje spis ze pro nej neni misto ani na trhu OSS databazi (vemte si kolik ho podporuje OSS PHP aplikaci - prakticky zadna), i kdyz se jedna o bezesporu mnohem kvalitnejsi db produkt nez mysql.