Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bývalí zaměstnanci Nokia plánují pokračovat s operačním systémem MeeGo od Radovan - To s tou Siri už jste tady před...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 7. 2012 0:10

    Radovan (neregistrovaný)

    To s tou Siri už jste tady před časem cpal, navíc je to trochu jinak, ve skutečnosti to tvrdil WolframAlpha. Ale i kdyby tuhle (MS-style) fíčuru v Apple nezakousli, tak už by to tak také nebylo, protože nedávno na prvním místě byl HTC, hned za ním iPhone, widlácká Nokia až na čtvrté příčce a nezadržitelně padala... (Zřejmě do propadliště dějin, asi jí nějaký ahmadíneřád vymazal z mapy v záměrně chybném překladu do američtiny ;-))

    Mimochodem, MS Bob byl také "kvalitní" produkt, ale chce to ještě nějaký čas, ne? Třeba ho také opráší (jako COM?) a ovládne nějaký trh, s ubohými 6% téměř na hranici statistické chyby, v jenom víkendovém výkyvu... Jakto že v USA nemají ani ty 4%, když je to největší americká softwarová společnost? To mi připadá jako Hitlerovo halasně vyhlašované vítězství u Stalingradu :-D
    Pamatujete ty MS mobily, prodávané nakonec po dolaru za kus, aby si je koupil aspoň někdo?

    O chybách open source bych na vašem místě radši mlčel, není mi známo že by nějaký program s volně dostupným zdrojákem vyřadil z činnosti bitevní loď, a i kdyby, nebyl by problém tu chybu najít a odstranit. Staré, známé, žejo. Jenže s closed source jí museli odtáhnout na špagátě.
    Naopak, "bezpečnostní problémy" s maloměkkými produkty způsobnily, že i současní létající terminátoři přecházejí z Windoze na Linux. To je reklama za všechny prachy, nebo spíš všechny bomby, ne?

    Apropos, ten můj kámoš co kdysi toužil po mobilu s Windowsem a nakonec ten sráč pro jeho nepoužitelnost přitloukl hřebíkem vzkazuje: "tak mu napis at si zapne samsung innostream a vedle toho htc wildfire a jestli porad tvrdi že jsou widle super ja osobne si myslim ze samsungem dostane do hlavy nakej kolemjdouci pod oknem a htc si zacne pusinkovat xD"
    On také W8 ze začátku obdivoval, ale před časem se o ně přestal zajímat a na dotazy reaguje poněkud podrážděně, zato se mu moc líbí Ubuntu, i přes Unity. Dokonce jsem mu musel sehnat originální instalačku, jen stažená mu nestačila.

    A když "podle mě...", tak podle mě Nokia dostala od M$ polibek smrti, v čemž není ani první ani poslední, a Windows Mobile je otrávená dýka vražená (také podle) do ledví, přičemž smrtelné chroptění vražděné oběti je reklamním oddělením vydáváno za krásný zpěv. No, labutí píseň to nejspíš je.