Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Cena domény CZ klesne na 285 Kč bez DPH od Miloslav Ponkrác - A znáte nějaký spolehlivý freehosting? Já za posledních...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 8. 2007 13:31

    Miloslav Ponkrác
    A znáte nějaký spolehlivý freehosting? Já za posledních 10 let jsem jich prošel asi osm. Každý z nich během krátké doby skončil, a pak znovu hledat další. Tím se freehostingy suverénně podílejí na ztrátách informací na webu, neboť ne každý svůj obsah pak přenese na jinou doménu, či jiný freehosting. Jako absolutně nejhorší freehosting bych vyzvedl wz.cz, nebo chcete-li webzdarma.cz, kde se vyžívají v mazání takových způsobem, že i relativně mladé a užitečné stránky se nahrazují 404 stránkou s reklamou na tento hosting. Prostě freehostingy se neosvědčily - pokud nechci neustále žonglovat s přecházením k dalšímu.

    Ale souvisí to s doménami. Prostě mít možnost uveřejnit vlastní doménu, zaplatit MINIMÁLNÍ nutné poplatky za její provoz a tím to mít bezstarostné, nehledě na to, že vás lidé nemusejí neustále nahánět na jiné adrese je nejlepší řešení.

    A právě tato situace plateb za něco co je jen žrout peněz - odrazuje velké množství lidí. Nechápu pak výkřiky za zvyšování něčeho, co je s prominutím jen žroutem volného času a peněz povětšinou bez možnosti zisku (samozřejmě to není vždy).

    Dnes už tu možnost mám, mohu mít kvalitní hosting, služby i doménu třetího řádku zdarma - přeci jenom jsem hodně pomáhal svými administrátorskými a databázovmi zmnalostmi, takže leccos dostávám na oplátku, ale už nemám čas to celé znovu uspořádat, který jsem v době předražených domén měl.

    Nepíšu to tu jako bolestínství, nebo jako zneuznaný, prostě jen jako ilustraci, že v mém případě cena domény byla rozhodující a vedla ke ztrátě řady věcí, které jsem nabízel zdarma z webu. Jak říkám, nedělám si nárok na to, zda jsem nabízel kvalitní věci, protože o mou osobu tu opravdu vůbec nejde. Jde jen o ilustraci, že mnoho lidí se chovalo a bude chovat podobně jako já. Tudíž vysoká cena domény je kontraproduktivní.