Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Cena domény CZ klesne na 285 Kč bez DPH od Miloslav Ponkrác - Regulace domén je prostě špatné řešení. Registrovat bude...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 8. 2007 14:19

    Miloslav Ponkrác
    Regulace domén je prostě špatné řešení. Registrovat bude vždy a stále co, neb množství kombinací názvů je obrovské. Stejně ty nejlepší názvy jsou už dávno zabrány z dob minulých a dnes už je značně přebráno.

    Množství míst v doménách je prakticky neomezené. Nelze je tedy srovnávat s parkovacími místy. No a co tedy že vznikne spousta nevyužitých domén? Místa na domény je opravdu obrovské množství neuvěřitelně převyšující jakoukoli analogii s parkováním, která je tímto naprosto mimo mísu. Stále je možnost registrovat .cz domény a stále bude - protože možností názvu je obrovské množství.

    Naopak - celá popularita a rozvoj internetu nastal proto, že bylo neuvěřitelně LEVNÉ publikovat na interentu. Chcete vydat knížku? Nebo časopis? Vaše náklady budou úplně jinde, než když to vydáte na internetu. V poslední době dokonce internet prochází zkušebním obdobím různých pokusů o cenzuru, o omezení ze strany vlád, zákonů a nařízení a někteří nejmenovaní třeba zkoušejí prosadit zdražování domén. Já bych to nepodporoval.