Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Česká policie zatkla Rusa propojeného s kyberútoky na USA od Lael Ophir - Té bance to nikdo přikázat nemusel. Účty nezablokovala,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 10. 2016 23:50

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Té bance to nikdo přikázat nemusel. Účty nezablokovala, jen RT oznámila, že od 12.12. bude jejich účet ukončen. Podle mluvčí britské premiérky je to čistě věc banky, jak moc chce riskovat.
    http://www.bbc.com/news/world-europe-37677020

    FYI (nejen) britské banky běžně ukončují účty problematickým klientům na základě podnětu od vlastního compliance department. A FYI Rusko například prohrálo miliardy dolarů (cca 52 miliard) v případu Yukos, a má je vyplatit akcionářům a managementu. Vzhledem k tomu že Rusko výsledek arbitráže ignoruje, dochází různě po světě k vyvlastňování majetku ruské vlády. Příkladem je francouzská pobočka VTB Bank (kterou vlastní ruský stát), účty ruské ambasády v Belgii atd.

    Ad Účty byly zablokovány ve stejný den, kdy bylo Assangeovi zrušeno internetové spojení - jak jsem psal, ty účty budou ukončeny a nikoliv zablokovány, a to ke 12.12. tohoto roku. BTW to že se dvě věci stanou v jeden den doufám nepovažujete za důkaz že spolu souvisí :). BTW2 Assange by měl dávno sedět. Za mě ztratil poslední zbytky důvěryhodnosti, když se ukázalo, že leaks upravuje "pro maximalizaci politického dopadu".

    Ad RT - jistě, víte od začátku že lžou. RT není nezávislé médium, ani médium veřejnoprávní. Například britská BBC jde bez problémů proti vládě, pokud to vyžaduje objektivita. RT je ovšem státní médium, které předkládá lidem to co tvrdí ruská vláda. O objektivitu ani neusiluje, podobně jako u nás za komoušů Rudé Právo. Nemá smysl psát že to ničí roli médií jako hlídacího psa demokracie, protože Rusko je se svým falšováním voleb, nepřipouštěním opozice k volbám, střílením novinářů i představitelů opozice atd. úplně mimo kategorii demokratických zemí.
    Takový šéf Rossiya Segodnya Dmitry Kiselev je schopný prohlásit, že objektivita je mýtus, a Rusko, jako žena, potřebuje především lásku. Jinými slovy objektivita je podle něj přežitek, a je správné hlásat to, co je dobré pro Rusko, ať už to je nebo není pravda.

    Ad Nestranné zpravodajství neexistuje. Vždy je třeba vyslechnout obě strany - to je velký omyl. Není to tak že když jeden tvrdí že 1+1=2 a druhý že 1+1=5, tak že je potřeba vyslechnout obě strany, a pravda bude "někde uprostřed".