Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Česká verze IPv6 testu od Kaacz - nejsem si jist jestli tento test je k...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 2. 2011 14:02

    Kaacz (neregistrovaný)

    nejsem si jist jestli tento test je k necemu dobry ..
    Minimalne v jednom pripada vyslovene lze a dalsi pripad je mi nejasny ..
    1) " Test zda DNS server vašeho ISP používá IPv6 ok (0.027s) protokolem ipv4
    Toto je test DNS resolveru vašeho poskytovatele (nejde o test vašeho počítače). Pokud tento test úspěšně projde, je váš DNS resolver (často provozován vaším poskytovatelem) schopen dotazů autoritativních DNS serverů připojených pouze po IPv6. "
    - tak zde nevim ci je chybny test nebo chybny preklad .. ten "isp dns resolver" je muj vlastni domaci server, na nem i na PC mam zcela vypnutou podporu IPV6, protoze do inetu jdu ADSL modemem bez podpory IPv6. Podporu IPv6 na svych kompech vypinam zcela abych nebyl zdrzovan pokusy o AAAA DNS dotazy. Takze: je zcela nesmysl, ze by muj DNS resolver byl schopen jakkoli komunikovat s autoritativnimi DNS servery pripojenymi pouze IPv6! Pripada mi, ze OK dopadlo jen to, ze ziskal obsah AAAA zaznamu, ovsem ale pouze pres IPv4 konektivitu. Jinou nema.
    2) Test s dual stack - tady je problematika slozitejsi .. ja mam IPv6 zcela vypnuto, takze se IPv4 vzdy ihned provede OK a IPv6 se ani neprovede. Prohlasit to za OK a pripravenost je dost zvlastni. :-)
    Ovsem nevim co by nastalo pokud bych ponechal implicitni zapnuti IPv6 s jejim uprednostnovanim a bez podpory IPv6 ADSL modemem pocinaje a dale. Pocitam, ze by moje PC udelalo AAAA dotaz, ziskalo IPv6 adresu a snazilo by se na server dostat pres IPv6.