Hlavní navigace

Názor ke zprávičce CESNET se podílí na budování evropské sítě pro velmi přesné přenosy času a frekvence od K> - "Když máte pocit, že musíte nějaká fakta opakovat...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 12. 2020 15:18

    K>

    "Když máte pocit, že musíte nějaká fakta opakovat pořád dokola, obvykle to znamená, že jste nepochopil předmět diskuse, nebo že fakta jsou jiná, než si myslíte" - to samé z mého pohledu. Také soustavně opakujete dokola.

    Vy jste to vzal za úplně špatný konec. Tisková zpráva je nějaká reflexe (budoucího) vědeckého výzkumu či výsledku. Tisková zpráva nemůže být psána jen vědeckými termíny, to by tomu nikdo mimo odborníky neporozuměl. Ovšem nemůže být psána příliš bulvárně, tam by už docházelo k velké odchylce od podstaty samotného sdělení. Tedy úkolem každého PR manažera univerzity nebo AV je potřeba najít správný kompromis. Pokud ho nenajde, je tisková zpráva příliš vědecká, anebo naopak příliš bulvární. Míra toho kompromisu je samozřejmě otázkou diskuze a pohledu na věc. Ovšem, pokud máme případ, že je možné ponechat slovo, použité ve vědecké zprávě, a lidé mu budou perfektně rozumět, není jediný důvod se dále odchylovat. A proto tvrdím, že přechod od sekundy ke vteřině, který nastal v této tiskové zprávě, je naprosto zbytečný a nevhodný.

    A dále tvrdím, že vteřina je v tomto použití špatně, protože etalon, o kterém se v tiskové zprávě píše, měřil, měří a bude měřit v sekundách.