Hlavní navigace

Názor ke zprávičce CETIN připojil miliontou domácnost do své pevné sítě od uwe.filter - Obávám se, že s těmi dotacemi si to...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 5. 2021 12:42

    uwe.filter

    Obávám se, že s těmi dotacemi si to nevymysleli. Kdysi jsem slyšel minimálně jednou legrační (tedy vlastně hrozně smutnou) historku na podobné téma. Jednalo se tuším o rekonstrukci školy, kam mj. osadili nová plastová okna, ale bez žaluzií s tím, že si je tam pak sami dodělají (nebo to byla nějaká podobná marginalita, už nevím přesně). Bylo jim ale řečeno, že pokud do těch oken zaplacených z dotací jakkoliv během určité lhůty zasáhnou, o dotace přijdou a budou je muset vrátit.

    Takže absurdita typu nelze připoložit chráničku při budování cyklostezky za dotace mě, bohužel, nepřekvapuje. Že to je nebetyčná blbost, to je asi mimo jakoukoliv diskuzi. A krom té legislativní stránky tam vidím ještě jeden problém - ono často jde o to vykonat konkrétní úkon (vypapírovat a nechat vybudouvat cyklostezku, například), ale už nejde o to snažit se to udělat co nejlíp a udělat to tak, aby to opravdu lidem k něčemu pomohlo.

    20. 5. 2021, 12:43 editováno autorem komentáře