Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Chrome již s Google weby komunikuje novým UDP protokolem (QUIC) od Lael Ophir - MS je tak silně tlačen je dnu, že...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 4. 2015 17:41

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    MS je tak silně tlačen je dnu, že mu meziročně vzrostly tržby o 6% :)

    Ad je tady mnoho OS, které nejsou kompatibilní s Linuxem; skoro u všech je přenos aplikací relativně jednoduchý - pokud hovoříte o světě Unixu, tak tam je přenos aplikací "relativně jednoduchý" (tj. nemáte ani společné API kterým přidáte servis, změníte IP adresu síťového interface nebo založíte uživatele) jen díky tomu, že jde o jedinou - byť nesmírně roztříštěnu - platformu.

    Ad do 3 velkým (nadnárodních) firem, které mají každá cca 600-1000 serverů a u všech je těch linuxových už víc než Microsoftích - ano, to bude shodou okolností. Jak jste se tam dostal? Nejspíš právě proto, že používají Linux. Předpokládám že kdybyste lepil kód v COBOLu, tak byste se "shodou okolností" dostal do firem, které šťastně používají COBOL :)

    Ad Microsoft je tanker s obrovskou setrvačností - naopak, MS je s ohledem na svou velikost poměrně pružná firma. Srovnejte rostoucí MS s chřadnoucím HP, polomrtvou IBM, nebo mrtvým Sunem.

    Ad musí vykládat pohádky o tom, jak budou na klientech podporovat widle, osx i linux a že jim je jedno, odkud klient přistupuje - trh se vyvíjí. Svého času mohly unixové firmy prodávat za velké peníze servery s výkonem PC, a k těm pak za další velké peníze mail server, DB server, file server, případně dokonce takový high-end jako je 3D CAD. Postupem času trh převálcovali jiní (zvláště MS s levnými Windows na levném PC HW), a kdo se nestačil přizpůsobit (Digital Equipment Corporation, Sun Microsystems, Silicon Graphics a řada dalších), tak skončil. Jak napsal Lewis Carroll: Now, here, you see, it takes all the running you can do, to keep in the same place. If you want to get somewhere else, you must run at least twice as fast as that! Kdo nezvládne běžet dvakrát rychleji, ten to prostě nedá. MS se zatím drží velmi dobře.