Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Chrome již s Google weby komunikuje novým UDP protokolem (QUIC) od Lael Ophir - Ad Windows POSIX kompatibilní - to sice jsou,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 4. 2015 21:17

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad Windows POSIX kompatibilní - to sice jsou, ale je to jako běžet na Macu aplikace psané unixy a X11 - vypadá to jako UFO a chová se to jako UFO. Navíc bych rád viděl ten "snadný" port například dockeru na jiný OS, klidně jiný Unix.

    Ad Obrat stoupl 6%, zisk klesl o 14% - za tím jsou náklady na restrukturalizaci, pokračující integrace Nokie, plus prodeje Windows slabší oproti minulému roku, kdy se hromadně upgradovalo z WinXP na novější verze. Windows 10 budou zdarma jen pro stávající zákazníky. Pro MS je zjevně důležitější prodej nového HW, a ten se očekává až s příchodem Windows 10 na trh.

    Navíc vyjma poklesu prodejů Windows (OEM a Retail) jsou poklesy naprosto minimální, a plně vyvážené růstem jiných oblastí. Například Office ve stálých cenách propadnul o "závratné" 1%, ale minulý rok se ho prodala veliká spousta s upgradem z WinXP na nové verze, a Office 365 rostl o 111% ve stálých cenách.