Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Chrome již s Google weby komunikuje novým UDP protokolem (QUIC) od PQK - On to ukáže čas ... Pro MS je a...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 4. 2015 12:30

    PQK

    On to ukáže čas ...

    Pro MS je a bude problém to, že jsou dodávají krabice, ale ne služby (teda oni to zkouší, ale vždy je to průser ...). Takže skončí jako dodavatelé krabic - DEC, SGI, SUN, Compaq, Novell, Lotus ...

    Přínos cloudu je v tom, že ukázal co je v IT komodita a co je to výjimečné za čím stojí za to jít. OS už to není, je to inteligence v aplikaci a její implementace. A tady MS vyhrává už jen u státní správy.

    Jsme těsně po výběrku na novou virtuální infrastrukturu takže mám aktuální informace - i když jen pro naši konkrétní firmu. Cloudové řešení jsme poptávali, ale ono prostě nevyjde levněji, jen jsou náklady schované tam kde je moc nevidíte. A tam kde vyjde trošku levněji je to strašně nebezpečné z hlediska garancí dostupnosti (kdo vám dá SLA na trasy a cloud, s 800kKč na hodinu výpadku, tak aby to bylo konkurence schopné ...)

    Cloud je fajn pro služby mase lidí, ale ne pokud máte fabriky online a kaminoy u ramp...

    To samé je pro nás VDI. Prostě jsme nepochopili proč za to někdo dává takový prachy za licence. U nás běží tencí klienti s terminálovým serverem (vše Linux) a máme s tím cca 1-2% nákladů co za jiná řešení.