Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Chrome zkrátí životnost cookies doručených po HTTP od Miroslav Šilhavý - úplně ignorujete veškeré náklady, které máme s HTTP....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 4. 2018 20:24

    Miroslav Šilhavý

    úplně ignorujete veškeré náklady, které máme s HTTP. Jenom kolik času a energie se promrhalo na různé obrany proti únosu sezení, svazování sezení s IP adresou a zase objevy, že to někomu nemusí fungovat.

    Ano, to máte pravdu, ale je tu velký rozdíl: tyto náklady nese vždy ten, kdo si to způsobil. I kdyby to bylo 100x víc, tak je vždy daleko přirozenější a správné, když náklady, prevenci a opatření nese tatáž osoba. Bezpečnost webu neni to samé, jako bezpečnost silničního provozu, kde je opravdu potřeba regulacemi chránit zdraví osob.

    Vyřešené to je, ověření certifikátu se dá dělat přes DNS. Někde to není jen implementované.

    To už slovíčkaříte. Mám na mysli to, že v reálných, existujících firmách či domácnostech to bude znamenat další investice, které svým uživatelům nepřinesou nic. Snad jen to, že takové zařízení, které dnes bude podporovat ACME2 bude za 5 let na vyhození, protože minimální podporovaný protokol bude ACME9 nebo tak něco.

    IPv6 další, tam se ta metoda „počkáme, až bude vše připraveno“ zkoušela dost dlouho, a za tu dobu se nasazení IPv6 nepohnulo skoro vůbec.

    Ano, protože trh zjistil, že NATOVAT je levnější. Trh si vybral. IPv6 tu je a čeká na svoji dobu a je dobře, že je. Je taky dobře, že se čekalo a čeká.

    Pluralita mne nezajímá, mne zajímá, aby to bylo správně – a to, že mám vedle správného řešení ještě deset špatných moji svobodu nijak nezvětšuje.

    A kde berete tu jistotu, že zrovna Váš úhel pohledu je ten "správný"?