Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Chromebooky od Samsungu dorazily do České republiky od Lael Ophir - Mobilních zařízení je hodně, ale většinou nejsou používána...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 7. 2014 21:53

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Mobilních zařízení je hodně, ale většinou nejsou používána pro práci. Na iPadu bez klávesnice nebude nikdo ani účtovat, natož aby mastil projektový plán. Jo, více-méně pasivní brouzdání Youtube a Facebooku, případně čtení novin, na to se tahle zařízení celkem hodí. Jenže to je trochu jiná kategorie "aplikací".

    Displaye mobilů jsou výrazně menší a velmi špatně se na nich zadává text. Z toho plyne nutnost odlišného rozhraní. Navíc by aplikace měla vypadat na mobilu přirozeně, zapadnout to prostředí. V současné době můžete po webu vidět hlavně nářky, jako jsou mobilní HTML aplikace na nic.

    Ad NaCl - o tom vím, a moc se mi to nelíbí. Možnosti lokální aplikace to browseru stejně nedá. Výsledek bude podobný jako u Flashe nebo Javy, akorát to bude ještě větší bezpečnostní katastrofa, protože amatérští vývojáři (jako to tak na webu bývá) budou psát kód v C/C++, což je značně náchylné na chyby.