Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Číňan uvězněn za prodej software na obcházení Velkého čínského firewallu od Jarda_P - Váš systém by fungoval pouze, kdyby recyklace byla...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 9. 2017 9:14

    Jarda_P

    Váš systém by fungoval pouze, kdyby recyklace byla bezeztrátová a to není. Nepomůže ani přísun energie, protože entropie toho systému roste i tak. V makrosvětě nelze něco rozložit a zase složit to samé. Nelze se vracet v čase. A tím byl Marxismus jako ekonomická teorie vyvrácen cca 5 let po jeho vzniku. Dál už funguje jen jako náboženství.

    Kdybyste umel cist, tak jsem napsal, ze ztraty surovin jsou kompenzovany jejich dosypavanim. To je tak logicke, ze ani autor nepovazoval za nutne to polopaticky vysvetlovat, aby to pochopil uplne kazdy, protoze by tim zatizil povidku detaily o vecech, ktere nebyly jejim predmetem. Tim byl novy druh totality, kde lide ziji v iluzi, ze delaji uzitecnou praci a jsou tim udrzovani v pracovnim cyklu, aby nahodou nemeli prilis volneho casu, protoze to by mohlo vest k tomu, ze by nekteri premysleli.

    Ta povidka vubec nebyla o socialismu, protoze ten rozhodne nebyl schopen vyprodukovat nadbytek cehokoliv, krome tedy funkcionarskych vyzirku.