Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Čínská velká zeď blokuje TLS 1.3 s ESNI od Miroslav Šilhavý - Totalitné praktiky som ja nikde nenavrhoval. Trest vyhostenia...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 8. 2020 19:27

    Miroslav Šilhavý

    Totalitné praktiky som ja nikde nenavrhoval. Trest vyhostenia nie je možné udeliť tomu o kom sa nevie odkiaľ pochádza. Preto je tu prijateľný len trest odňatia slobody (peňažný trest, respektívne trest zabavenia majetku bude pravdepodobne nevykonateľný) a v okamihu, keď sa informácia o pôvode odsúdeného zistí, je možné zmierniť trest odňatia slobody a zmeniť ho tak na trest vyhostenia.

    A teď mi, koumesi, řekněte, co uděláte s rodinami a s dětmi? Ty nějak zavřete s rodičem? S rodiči?

    Aj v demokratickej spoločnosti platí zákon a právo a jeho porušovatelia sú súdení a v prípade dokázania viny potrestaní. Rovnako aj v demokratických krajinách existujú zákonné pravidlá na vstup do krajiny, ktoré je povinný dodržiavať každý jej návštevník.

    Ano, ale sbíhá se několik práv dohromady. Např. právo dítěte na rodiče a rodiče na dítě. Právo žádat o azyl. Přihlédnout k tomu, jak dlouho už tu žije a jestli spořádaným životem. Pak tu máme princip přiměřenosti trestu k provinění, princip subsidiarity trestní represe. Jak se vypořádáte např. s tím, že možná vstoupil do EU v jiné zemi, kde by ho posuzovali mírněji? To vše musíte vyhodnotit naráz, ne si vybrat jen jednotlivost z deseti.

    A především, není (zaplaťbůh) trestné tu být. Trestné je překročit hranici mimo přechod (tu překročil v jiné zemi, u nás není vnější hranice). Neměla by ho tedy soudit země, kde zákon překročil?

    Máte to celé silně nedomyšlené a cucáte "řešení" z prstu, jen abyste se zbavil imaginárního imigranta. I kdyby se tyto chujoviny praktikovaly, tak zjistíte, že všechny postupy a jejich lhůty jsou tak zdlouhavé, že nás to bude stát akorát násobky peněz.

    Podívejte se na USA. Tam byli vždy přísní, přesto neumějí problém imigrace řešit. A to jim tam prchají jen Mexičané.