Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Čínská vláda upřednostnila Microsoft před Linuxem od Veterán - Dokumet s obrázky a tabulkou je fuj? A...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 7. 2007 22:54

    Veterán (neregistrovaný)
    Dokumet s obrázky a tabulkou je fuj? A co taková DTP studia (Quark, InDesign), kde se dělá jak ve Win, tak v OS X, ale ne v Linuxu?
    Prostředí, kdy se dělá s 10MB obrázky... Tak to si pamatuji z doby Win 3.0 a Photoshop 2.0 (počítač 486, 8MB RAM). Dnes jsem sledoval grafika, jak ve Win XP zpracovával RAW o velikosti 380MB - velkoformátový tisk.
    Instalace bez restartu je zcela běžná věc. K tomu dochází jen v případě, kdy se jedná o nízkoúrovňové ovladače a ty se tak často nemění.
    U vás mi připadá, že si pletete server (když běží nesahat) s osobním počítačem, kde se jak u Linuxu, tak u Windows hrne nepřetržitá záplava všech možných aktualizací.

    Jedna věc mi ale u těchto diskusí připadá abnormálně směšná. Plno lidí popisuje ve zkratce následující: Používal jsem Windows. Dvakrát do měsíce jsem musel reinstalovat systém. Pak jsem nainstaloval Linux a již roky vše krásně běží. V okamžiku kdy na něco takového narazím z hlediska použití osobního počítače, je to úplná komedie.